Συχνές Ερωτήσεις

Τι εννοούμε με τον όρο θερμοδιακοπή;

Ανάμεσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό προφίλ του αλουμινίου, παρεμβάλλεται ένα είδος PVC,το λεγόμενο πολυαμίδιο, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας.

Μειώνει την μεταφορά της θερμότητας από και προς το εξωτερικό περιβάλλον, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης και ψύξης του χώρου μας.

Γιατί να επιλέξω κουφώματα αλουμινίου;

  • Το αλουμίνιο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμο.
  • Τα κουφώματα αλουμινίου απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.
  • Τα κουφώματα με θερμοδιακοπη σε συνδυασμό με τα κατάλληλα κρύσταλλα νέας γενιάς προσφέρουν υψηλή  θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Τι είναι περιμετρικός μηχανισμός

Η πλέον αποδεδειγμένη λύση για καλύτερη αντιδιαρρηκτική προστασία είναι οι μηχανισμοί περιμετρικού κλειδώματος. Αφορμή ήταν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές των ανοιγο-ανακλινομενων μηχανισμών.

Οι μηχανισμοί της GU διαθέτουν αρίστη αντικλεπτική προστασία έως WK2.

Τι είναι η σήμανση CE

Η σήμανση CE συμβολίζει τη συμμόρφωση προς όλες τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατασκευαστές για το προϊόν, δυνάμει των κοινοτικών διατάξεων που προβλέπουν την τοποθέτησή της.

Όταν η σήμανση CE τοποθετείται σε προϊόντα, αποτελεί δήλωση του φυσικού ή νομικού προσώπου που την έχει τοποθετήσει ή είναι υπεύθυνο για την τοποθέτησή της ότι το προϊόν συμμορφώνεται προς όλες τις εφαρμοστέες απαιτήσεις και ότι έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι κατάλληλες διαδικασίες αξιολόγησης της συμμόρφωσης.

Ποια η σημασία των συντελεστών Uw, Uf, Ug;

  • Ug = Συντελεστής θερμοπερατότητας του τζαμιού.
  • Uf = Συντελεστής θερμοπερατότητας των πλαισίων.
  • Uw= Συντελεστής θερμοπερατότητας του κουφώματος. Eίναι ο ενεργειακός δείκτης του κουφώματος  που δείχνει τι ενέργεια πρέπει να ξοδέψουμε για να αντικαταστήσουμε τις θερμικές απώλειες που υφίστανται από το ανοίγματα  μας. Η μονάδα μέτρησης είναι W/m2K που σημαίνει πόσα W ενέργειας απαιτούνται για κάθε m2 παραθύρου με διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού χώρου 1 βαθμού Κelvin. ή 1oC.

Τι είναι οι ψευτοκασες; Χρειάζεται να τις τοποθετήσω

Οι ψευτοκασες είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο σε σχήμα «Π» κατασκευασμένο από γαλβανισμένη λαμαρίνα. Κρίνεται αναγκαίο να τις  τοποθετούμε μετά τα χτισίματα αλλά πριν το σοβάτισμα στις νεόδμητες οικοδομές και  μετά την αποξήλωση των παλαιών κουφωμάτων, ώστε να επιτύχουμε ευθυγράμμιση του ανοίγματος.

Τι επιδοτήσεις δίνονται για τα κουφώματα Αλουμινίου

Το Εξοικονομώ – Αυτονομώ επιδοτεί έως και το 85% των παρεμβάσεων που ο οφειλόμενος επιλέγει να πραγματοποιήσει. Ειδικότερα για τα κουφώματα η επιδότηση είναι έως και 440 ευρώ/ανά τ.μ. στα παράθυρα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και 350 ευρώ/ανά τ.μ. για εξωστόθυρα.

Τι είναι το αλουμίνιο

Το αλουμίνιο ή αργίλιο είναι το τρίτο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο που συναντάται στον φλοιό της γης. Το αλουμίνιο προέρχεται από το ορυκτό «βωξίτης» που μετά από την εξόρυξή του μετατρέπεται σε αλουμίνα και στην συνέχεια με ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε μέταλλο αλουμίνιο.

Οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του αλουμινίου, καθώς και η υψηλή τεχνολογία που εφαρμόζεται, εξηγούν το σημερινό ευρύ φάσμα των εφαρμογών του. Η χρήση του αλουμινίου εξασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση πολύ καλή ποιότητα στα τελικά προϊόντα από αλουμίνιο.

Τι είναι οι ενεργειακή υαλοπίνακες?

Πρόκειται για υαλοπίνακες, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά τα οποία δυσχεραίνουν την μεταφορά της θερμότητας από την μία πλευρά στην άλλη. Συντελώντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες λειτουργούν με όλες τις καιρικές συνθήκες (συννεφιά ή λιακάδα), όλες τις ώρες της ημέρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (χειμώνα – καλοκαίρι). Χωρίς να εμποδίζουν το φυσικό φως να εισέλθει στον χώρο μας, με αποτέλεσμα την άσκοπη δαπάνη για φωτισμό.